Koodaus peruskouluun – mitä isovanhempien pitäisi tietää asiasta?

Tietie-verkoston webinaarissa Koodaus tulee peruskouluun syksyllä 2016 – mitä ammattikorkeakoulujen, vanhempien ja isovanhempien pitäisi tietää asiasta? 18.1.2016  Eija Kalliala kertoi, mitä tarkoittaa, että koodaus tulee peruskouluun. Eijan esitysdiat. Lisäksi hän ja Riitta Vatanen kertoivat kokemuksiaan IT-kouluttajien syksyn Koodiaapinen-MOOCista.

Ennen webinaaria Tietie-verkosto piti vuosikokouksensa kahdessa osassa, 8.12.2015 ja 18.1.2016.

Kokouksessa käsiteltiin mm. Tietie-verkoston 20-vuotishistoriikin julkaisemista, TAITO-verkostoa sekä Tietie-verkoston uutta toimintasuunnitelmaa, joka sai seuraavan muodon:

Valtakunnallinen Tietie-verkosto kehittää avointa elinikäistä oppimista. Toimintamme painottuu digitaaliseen oppimiseen, hyvinvointiin, luovuuteen ja vaikuttamiseen. Tutustumme oppimisen uusiin mahdollisuuksiin kuten MOOCeihin ja verkostoidumme toimintaamme tukevien paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Järjestämme myös webinaareja ja kasvokkaisia tapahtumia. Lisäksi jaamme tietoa hyviksi koetuista oppimateriaaleista ja siitä, mihin niitä voisi käyttää.