Tietie – verkko-opetusta 20 vuotta: Tietojenkäsittelyä tietotekniikan avulla 1995–2015, jonka ovat kirjoittaneet Eija Kalliala, Riitta Vatanen ja Sariseelia Sore, julkistettiin ITK-konferenssissa torstaina 14.4.2016 klo 12.15 TIVIAn näyttelytilassa 217.

Tietie-historiikin kansiKiitos kaikille niille, jotka vuosikausia Tietie-projektissa, -yhteistyössä ja -verkostossa ovat kehittäneet suomalaista monimuotoista verkko-opetusta sekä niille, jotka ovat lukeneet ja kommentoineet Tietie-historiikin eri versioita, erityisesti Oulun ammattikorkeakoulun Liisa Auerille ja Hanna Runtille. Kiitos Vaasan ammattikorkeakoulun Raija Tuomaalalle, joka on kirjoittanut historiikissa referoidun artikkelin laatupalkintomatkastamme Online Educa Berlin -konferenssiin 2002. Kiitos Lahden ammattikorkeakoululle ja sen opiskelijalle Mari Laaksoselle historiikin taitosta. Kiitos IT-kouluttajat ry:lle historiikin kustantamisesta ja sen kattojärjestölle TIVIA ry:lle tähän osoitetusta hankerahasta. Kiitos Tarmo Toikkaselle käytännön neuvoista taiton viimeistelyssä ja siinä, miten historiikki painatetaan Lulu.comissa ja miten painettuja kirjoja ostetaan ja ohjataan verkkopainosta julkistamistilaisuuteen ITK-konferenssiin Aulangolle.

Tietie-projekti ja -yhteistyö 1995–2012

Kymmenen vuotta ennen Tietie-verkoston perustamista, 16.4.2002, Tietie-yhteistyö sai Opetushallituksen ja opetusministeriön (nykyinen opetus- ja kulttuuriministeriö) verkko-opetuksen kehittämisen laatupalkinnon. Tietie tulee sanoista ”TIEtojenkäsittelyä TIEtotekniikan avulla”.

Tietie-verkosto 2012–2015

Tietie-verkosto perustettiin Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n (tuolloin Tietotekniikan liitto ry) IT-kouluttajat ry:n alaisuuteen 16.4.2012.

Lehdistötiedote 2015

Toiminta-ajatus

Valtakunnallinen Tietie-verkosto kehittää ammattikorkeakouluopetusta yhteistyössä yritysten kanssa. Tietie-verkosto järjestää jäsenilleen kehittämispäiviä ja webinaareja uusimman tieto- ja viestintätekniikan opetuksesta ja käytöstä opetuksessa sekä soveltamisesta yksilöiden ja organisaatioiden toimintaan. Verkosto edistää aktiivisuuttaan ja näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa, erityisesti opettajaverkostoissa.

Lisätietoja