IT-kouluttajat ry

Mooc

ITK-konferenssi juhli neljännesvuosisataista taivaltaan teemalla TAO tulevaisuus. 1990-luvun alussa konferenssissa puhuttiin TAOsta eli tietokoneavusteisesta opetuksesta, tänä vuonna digitaalisuudesta, avoimuudesta, pelillisyydestä, innostuksen ja keskittymisen flow-kokemuksista, MOOCeista eli avoimista massiivisista verkkokursseista, osaamismerkeistä ja ennen kaikkea osaamisesta, oppimisesta, opettamisesta ja oppimisen ohjaamisesta. 

OPSin mukaan koodaus tulee kouluihin ensi vuoden syksyllä. IT-kouluttajat kehittää peruskoulun opettajille Koodiaapista, jonka esitettä jaettiin ITK:ssa. Tervetuloa mukaan talkoisiin!

Lue lisää ITK-annista: 

Viimeksi muutettu: 
Sunnuntai, 26 huhtikuu, 2015 - 16:32

Extraenerginen, riemukas, tajunnanräjäyttävää flowta, kuvailisi varmaan Esa Saarinen, jos olisi ollut mukana IT-kouluttajien seminaarimatkalla Tallinnaan. Tavallisena suomalaisena tyydyn kertomaan, että vuorovaikutus oli ihanan runsasta, jokainen aihe synnytti runsaan pöhinän ja saimme tehtyä huikeita suunnitelmia tulevaan. Kaikki mukanaolleet ovat varmasti paljon viisaampia sekä visuaalisten ohjelmointikielten että pelillistämisen suhteen, ja ennenkaikkea innokkaita avaamaan uusia ovia. Itse olin mukana MOOC:in suunnitteluryhmässä, ja se on jotakin, josta tulemme vielä kuulemaan, koska teimme selkeän työnjaon! Mutta aivan samanlaista intoilua tuntui olevan pelillistämispuolellakin. Kiitos kaikille, ennenkaikkea Eija Kallialalle hienoista matkanjärjestelyistä ja Tero Toivaselle homman johtamisesta ja innostavasta Scratch-sessiosta. Mutta oli mahtavaa tavata livenä somesta tuttua porukkaa ja kuulla hienoja ajatuksianne! 

 

Tänään on myös puheenjohtajamme Teron syntymäpäivä, parhaimmat onnittelut sinulle! Ja tämä ei ole mitään aprillia!

Vuokko Kangas

Viimeksi muutettu: 
Keskiviikko, 1 huhtikuu, 2015 - 11:50