Musiikin koodaamisen seminaari

Koodaus kouluissa etenee Suomessa hitaasti mutta varmasti. Uudet tavat kytkeä koodausta eri oppiaineisiin ovat avainasemassa. Tässä IT-kouluttajien hybridiseminaarissa tutustumme säveltämiseen ja musiikin tuottamiseen koodaamalla. Seminaaria vetää Tero Toivanen, koodausopetuksen edelläkävijä Espoosta.

Sonic PI on avoin, maksuton työkalu musiikin tuottamiseksi.

Sonic Pi:lla voi koodata musiikkia ja sitä voisi kutsua myös uudenlaiseksi musiikki-instrumentiksi, jolla voi luoda musiikkia vaikka live-tilaisuudessa (tätä kutsutaan live-koodaukseksi), tai tallentaa se itselle talteen jaettavaksi haluttaessa. Tietokoneesta tulee siis soitin (tai oikeastaan orkesteri), jolla voi luoda uutta musiikkia tässä hetkessä.
Sonic Pi on saatavilla maksutta kaikkiin tietokoneisiin ja se on valmiiksi asennettuna Raspberry Pi -laitteisiin. Sen voi ladata osoitteesta sonic-pi.net.

Esityksen aikana kokeillaan monia erilaisia asioita, joita Sonic Pi mahdollistaa. Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa ja kokeilla kaikkea jännää, mitä sillä voi tehdä. Mennään siis koko ajan luovuus ja kokeilevuus edellä.

Aika: torstai 21.4.2022 klo 15:00, ennen kevätkokouksen alkua
Paikka: Urban3, Maria01, Lapinlahdenkatu 16, 00100 Helsinki (tai etäyhteydellä)
Hinta: maksuton kaikille

Ilmoittaudu tilaisuuteen