Tervetuloa kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!

Torstaina 8.9.2016 klo 17 oli IT-kouluttajat ry:n täysin ilmainen työpaja “Tervetuloa kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!” Suomen Liikemiesten Kauppaopiston tilassa 449, Rautatieläisenkatu 5, Helsinki. Se sijaitsee Pasilan juna-aseman läheisyydessä, Helsingin Messukeskuksen vieressä. Tilaisuutta luotsasivat Markus Humaloja ja Teemu Korhonen. Työpajaan saattoi osallistua myös etänä osoitteessa http://ttl.adobeconnect.com/itko/ .

Työpaja tarjosi mahtavan tilaisuuden päästä vaikuttamaan siihen, millaisia oppimateriaaleja suomalaisissa kouluissa käytetään. Osallistujia kehotettiin tulemaan mukaan kirjoittamaan, täydentämään ja oikolukemaan oppimateriaaleja, jotka tulevat täysin ilmaiseksi kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Kyse oli talkootyöstä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi!

Työpajan satoa

Työpajassa kerrottiin ensin millaisesta projektista oli kyse. Pääpaino oli kuitenkin oppimateriaalien tuottamisessa yhteisöllisesti.

Oppikirjaa voi kirjoittaa kuka tahansa. Osallistumiseen ei tarvittu aiempaa oppikirjan kirjoituskokemusta. Riitti, että osasi kirjoittaa ja halusi osallistua kaikkia Suomen kouluja hyödyttävään projektiin.

Osallistujat voivat kirjoittaa kokonaisia artikkeleja tai täydentää toistensa aloittamia. Osallistua saattoi myös toimimalla vaikkapa oikolukijana korjaillen kirjoitusvirheitä ja tehden muuta hienosäätöä. Artikkelien kirjoittamiseen tai muokkaamiseen ei tarvittu kenenkään lupaa. Jos huomasi jokin artikkelin puuttuvan, voi aloittaa sen kirjoittamisen. Jos sitä ei heti saanut valmiiksi, sen voi jättää keskeneräiseksi ja toiset voivat jatkaa sitä. Jos huomasi artikkelissa virheitä, voi tehdä korjaukset lennosta ilman kirjautumista.

Ainoa ehdoton vaatimus yhteisille kirjoillemme on, että kunnioitamme tekijänoikeuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että emme ota kopioita toisten teoksista tai kopioi perinteisten oppikirjojen tehtäviä sellaisenaan näihin kirjoihin.