Tekijänoikeudet ammattikorkeakouluopetuksessa

IT-kouluttajien Tietie-verkosto yhdessä KOTEK-hankkeen kanssa järjesti 5.11.2012 klo 15–17 kaikille avoimen ja maksuttoman webinaarin aiheella ”Tekijänoikeudet ammattikorkeakouluopetuksessa”. Webinaarin kouluttajana on Tarmo Toikkanen, Aalto-yliopiston tutkija ja Opettajan tekijänoikeusoppaan kirjoittaja.

Digilupa oli tullut ammattikorkeakoulujen käyttöön. Tiedätkö, mitä se tarkoittaa ja mitä sen puitteissa saat tehdä? Entä ovatko ne vanhat pulmat selvinä: saako netistä kopioida kuvia, saako YouTube-videoita esittää opetuksessa, mitä ne avoimet sisällöt oikein ovat? Kaikki tämä käsiteltiin webinaarissa.

Käsiteltävät aiheet

  • Avoimet sisällöt ja Creative Commons -lisenssit
  • Digilupa
  • Tekijänoikeuden perusteet
  • Selittävien piirustusten kopiointi netistä ja oppikirjoista
  • Opettajan erityisoikeudet
  • Verkkosisällön eri hyödyntämismahdollisuudet
  • Oppilaitoksen oikeudet opettajan tuotoksiin

Webinaarin tallenne.

Tilaisuuteen saattoi valmistua katsomalla puolen tunnin esitystallenteen Tarmo Toikkasen esityksestä Mitä jokaisen opettajan pitäisi tietää tekijänoikeuksista, jonka hän piti edellisen kevään ITK-konferenssissa.

Lisää aiheesta Opettajan tekijänoikeus -sivustolla