Second Life -kiertokäynti

Second Life ihmetytti opettajia pitkin maailmaa. Mistä siinä oli kyse? Entä tapahtuiko siellä todella laadullisesti parempaa opetusta kuin muualla? Tästä IT-kouluttajat ottivat selvän 13.10.2009 klo 13–16 Haaga-Helian tiloissa ja netissä.

Netissä osallistuvilla piti olla Second Life asennettuna, avatar luotuna ja perustaidot maailmassa liikkumisesta. Paikan päälle tulevien ei tarvinnut osata Second Lifea etukäteen, ja heitä opastettiin Second Lifen perustaidoissa kuten hahmon luomisessa, liikkumisessa ja viestinnässä.

Viime kevään seminaarimatkalla saatiin hieman esimakua Second Lifesta, mutta nyt oli tarkoitus oikeasti matkustaa iltapäivän aikana useissa eri oppimisympäristöissä SL:ssä ja katsoa, mitä niissä tapahtuu. Kiertokäyntiin mahtuivat parhaat esimerkit Suomesta sekä useita kansainvälisiä toteutuksia.

Tilaisuuden tulokset

Kolmen tunnin kiertokäynnistä laadittiin yhdeksän minuutin videokooste. Kiertokäynnin aikana saatiin parikymmentä kouluttajaa perehtymään Second Lifeen ja EduFinland-saaristoon. Puolet heistä olivat jopa ensimmäistä kertaa Second Lifessa, joten samalla tosiaan opeteltiin liikkumisen, puhumisen, teleporttausten, ystävien ja ryhmien perustoiminnot.