Tietotaitotalkoot, laadi oma sosiaalisen median työpöytäsi

IT-kouluttajille järjestetyssä intensiivisessä Tietotaitotalkoot -työpajassa 19.9.2009 halukkaat pääsivät päivän aikana rakentamaan asiantuntijoiden avustuksella ja yhdessä muiden kanssa oman sosiaalisen median välineiden työkalupakkinsa, jota voi käyttää oman opetuksensa tukena.

Mukaan tarvittiin kannettava tietokone (+ langaton verkkoyhteys ja virtalähde)

Toisin kuin monet työpajan nimellä kulkevat keskustelutilaisuudet, Tietotaitotalkoissa tehtiin oikeasti jotain. Talkoisiin pitikin varata kokonainen pitkä päivä (klo 10-22 Tietotaitotalkoiden tiloissa Eerikinkadulla). Päivän aikana keskusteltiin, kokeiltiin, rakennettiin, syötiin ja ihmeteltiin. Ja päivän lopuksi jokainen osallistuja lähti kotiin aivan uusien taitojen ja konkreettisen lopputuloksen kanssa. IT-kouluttajien talkoot poikkesivat tavallisista Tietotaitotalkoista, kun jokainen pääsi rakentamaan omaa tuotostaan, eli sitä sosisaalisen median ympäristöään.

Tietotaitotalkoissa oli mukana sekä menetelmäfasilitoija että sosiaalisen median asiantuntija. Talkoisiin osallistujat saivat siis sekä tukea toimintamenetelmiin että teknisten ongelmien ylittämiseen. Tämä oli erinomainen mahdollisuus perustaa vihdoin oma blogi, oma kurssiwiki, kerätä linkkejä Diigoon, ottaa Facebook käyttöön, tai vaikka aloittaa Twitterin tai Qaikun kautta viestiminen. Tai kaikkea näitä yhdessä.