IT-kouluttajat ry

oppiminen


Elinikäinen oppiminen ei katso ikää. Oppimista tämäkin.


Pokemon-peli oli tavoittanut 70-vuotiaan helsinkiläisen mummon mielenkiinnon. Hän lähti yhtenä iltana - ei sehän oli jo yö klo 01 - etsimään Pokemoneja. K-kaupan edessä sellainen oli. Hän ei kuitenkaan osannut tehdä paikalle päästyään mitään. Joukko 15-vuotiaita poikia huomasi tilanteen. He tulivat neuvomaan mummoa. Pojat tiesivät ja osasivat paljon niistä asioista. Mummolla oli kova innostus ja niin pojillakin kun saivat olla opastamassa. Neuvojen avulla mummo osasi tehdä tarvittavat toimenpiteet pisteiden saamiseksi.

Mummo lupasi pojille kiitokseksi jäätelöt. Pojat sanoivat ”Ei, ei me sen takia neuvottu!”

Ja hyvät lukijat. Tämä tarina on tosi!


Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:36
Tagilistaus: 

ITK-konferenssi juhli neljännesvuosisataista taivaltaan teemalla TAO tulevaisuus. 1990-luvun alussa konferenssissa puhuttiin TAOsta eli tietokoneavusteisesta opetuksesta, tänä vuonna digitaalisuudesta, avoimuudesta, pelillisyydestä, innostuksen ja keskittymisen flow-kokemuksista, MOOCeista eli avoimista massiivisista verkkokursseista, osaamismerkeistä ja ennen kaikkea osaamisesta, oppimisesta, opettamisesta ja oppimisen ohjaamisesta. 

OPSin mukaan koodaus tulee kouluihin ensi vuoden syksyllä. IT-kouluttajat kehittää peruskoulun opettajille Koodiaapista, jonka esitettä jaettiin ITK:ssa. Tervetuloa mukaan talkoisiin!

Lue lisää ITK-annista: 

Viimeksi muutettu: 
Sunnuntai, 26 huhtikuu, 2015 - 16:32