IT-kouluttajat ry

tvt


Tervetuloa IT-kouluttajien yhdistyksen syyskokoukseen ja syysseminaariin maanantaina 2.11.2015. Syysseminaarissa keskustellaan oppimisesta digiympäristöissä ja pedagogisen tuen järjestämisestä kunnissa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Tervetuloa torstaina 5.11.2015 TAITO-verkoston webinaariin avoimista digitaalisista osaamismerkeistä. Voidaanko niillä kuvata ammattikorkeakouluopiskelijoiden osaamista? Miten työelämä niihin suhtautuu? Lisätiedot ja ilmoittautuminen
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:09

Koodaus kouluun -seminaarissa 9.3.2015 palkittiin IT-kouluttajat ry:n valitsemat vuoden 2014 TVT-opettajat:

Lisätietoja vuoden TVT-opettajista on IT-kouluttajien sivustolla. Kannattaa tutustua vuoden 2014 TVT-opettajien jakamiin erinomaisiin linkkeihin. Samalla voi myös ehdottaa vuoden 2015 TVT-opettajia.

Viimeksi muutettu: 
Keskiviikko, 11 maaliskuu, 2015 - 21:43

TIVIA ja IT-kouluttajat muotoilivat Opetushallitukselle lausunnon Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon luonnoksesta.

Lausunnossa painotamme taitoja, joita työelämässä tarvitaan tänään ja huomenna. Millaisia nämä taidot ovat? Löydämme niitä TIVIAn strategisesta suunnitelmasta, jonka kuvassa 1 esitetään ICT-alan trendit ja niiden priorisointi merkittävyyden ja ajankohtaisuuden mukaan.

Näistä Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa pitäisi näkyä ainakin kyber- ja tietoturva, pilvipalvelut, avoin tieto, Big Data, BYOD, esineiden internet sekä pelillistäminen ja vuorovaikutuspalvelut. Arviointikriteereissä pitäisi kautta linjan itsenäisen työskentelyn ohella korostaa tiimityöskentelyä ja vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja. Projektityöskentelyssä perinteisen ositetun ja vaiheistetun projektityön rinnalla pitäisi näkyä ketterä projektityö.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa koulutamme huomisen ICT-ammattilaisia. Emme tiedä varmuudella, miten teknologia kehittyy ja miltä maailma ja työelämä viiden vuoden kuluttua näyttävät. Mutta silti! Tarjotaan nuorille niin hyvät eväät kuin nykytietämyksellä pystymme!

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 26 tammikuu, 2015 - 20:01