IT-kouluttajat ry

avoin data

Tarvitsetko opetukseesi kuvia tai ajantasaisia tietoja eri maiden väestöstä, lentoliikenteen määristä, tautien esiintyvyydestä tai vaikka Suomen luonnonsuojelualueista? Niitä löydät avoimena datana, jota voit vapaasti hyödyntää opetuksessa. Älä siis rakenna opetustasi keksityn datan varaan, kun aitoa dataa on maksutta saatavilla. 

Mikä on opetuksen Wikiloikka? Oletko tutustunut Wikikirjastoon rakentuvaan peruskoulun avoimeen oppimateriaaliin? Onko sinulla oppimateriaalia, jolla voisit täydentää peruskoulun avointa oppimateriaalia? Tai opetatko toisella asteella tai korkea-asteella? Voisiko sinnekin tuottaa yhdessä avointa oppimateriaalia? Tiedäthän: kun jaat, niin saat? 

Kuulet lisää avoimista materiaaleista opetuksessa 16.2.2017 seminaarissa Open avoin data. Tule mukaan! Ilmoittaudu 9.2. mennessä.

(Kuva: Werner Holmberg: Maantie Hämeessä (Helteinen kesäpäivä). Lisenssi: Public Domain. Valokuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen.)

 

 

Viimeksi muutettu: 
Tiistai, 31 tammikuu, 2017 - 22:47

Ammattikorkeakoulujen TAITO-verkosto (Tieto- ja viestintätekniikalla Ammattikorkeakouluista Innovatiivisia Tulevaisuuden Osaajia) synnytettiin 20-vuotiaan Tietie-verkoston kehittämispäivillä Sytykkeen, Akvan ja TIVIAn laivaseminaarissa Internet of Things 17.9.2015. Verkosto järjestää jo 30.9.2015 ensimmäisen webinaarinsa, jossa Teemu Ropponen kertoo meille digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailusta eli Open Finland Challenge -kilpailusta. 

Kunnat ja valtio avaavat valtavasti dataa, mutta syntyykö siitä innovaatioita ja liiketoimintaa? Mistä avointa dataa löytyy? Miten sitä voidaan käsitellä? Mistä ideat? Mistä tekninen osaaminen? Miten ammattikorkeakouluopiskelussa voidaan synnyttää uusia liiketoimintaideoita, sovelluksia ja visualisointeja avoimesta datasta?

Tervetuloa mukaan verkostoon ja webinaariin!

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 28 syyskuu, 2015 - 23:39