IT-kouluttajat ry

arduino

IT-kouluttajat ry tekee jälleen historiaa järjestämällä Koodiesteradan, joka on avoin kaiken ikäisille koodaamisesta kiinnostuneille. IT-kouluttajat ry oli mukana järjestämässä Koodiaapinen-MOOCeja, joihin osallistui yli 3000 opettajaa. Olemme olleet mukana vaikuttamassa Suomen tulevaisuuteen, jossa voidaan ehkä vielä joskus olla paitsi koulutuksen myös ohjelmoinnin ihmemaa. Koodiesterata voi olla yksi askel lisää tällä tiellä.

Jos olet ohjelmoinut ScratchJr-, Scratch-, Python-, Racket-, Arduino- ja/tai Java -ympäristössä ja/tai olet muokannut Wikimedian projekteja, niin tule mukaan testaamaan taitojasi hauskoissa ja luovuuttakin vaativissa tehtävissä. Ikärajoja ei ole! Sarjoista valitaan luovimmat ratkaisut, jotka palkitaan. Ja kaikki tämä täysin ilmaiseksi! Paikalta löytyy myös pientä purtavaa.

Sijainti: Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Rautatieläisenkatu 5, (tila 449, 4. kerros) Helsinki. Osallistua voi myös etänä.
Ajankohta: 1.11.2017 klo 17.00–19.30.

Ilmoittaudu tästä linkistä!

Viimeksi muutettu: 
Tiistai, 24 lokakuu, 2017 - 22:53

Meillä Ylivieskassa Jokirannan koululla on alkanut opetushallituksen tukema Jokiranta 360-hanke, jossa yhtenä painopisteenä on maker-kulttuurin kehittäminen koululla. 

Mitä näet oheisessa kuvassa?

Robotti

 

Kyseessä on romukopasta pelastettu radio-ohjattava auto. Autoista yleensä menee rikki (joistain hyvinkin äkkiä) radio-ohjauksen piirilevy, jonka jälkeen autolla ei voi tehdä enää mitään. Auton voi kuitenkin hyötykäyttää Arduinon ja moottoriohjausyksikön avulla riisumalla autosta muun elektroniikan. Tällöin saadaan halvalla ohjelmoitava, yksinkertainen robotti. Jos vastaavan auto/robottirungon ostaa kaupasta, niin sillä hinnalla saa jo parikin halpaa radio-ohjattavaa (ehjää) autoa. Tällaisen robottirungon kehittelyssä voi mennä hyvinkin pitkälle. Kuvassa on Arduino-yhteensopiva Sparkfunin Redboard, jonka päällä on Adafruitin moottorinohjausyksikkö. Tällöin autoa voidaan ohjelmoida etukäteen ajamaa tiettyjen ohjeiden mukaan. Lisäämällä esimerkiksi Bluetooth-adapteri, autoa voidaan jo ohjelmoida käyttäen kännykkää (ja kännykkään tehtyä ohjelmaa). Tai autoon voidaan asentaa antureita (kiihtyvyys-, törmäys-, valoisuus- tai infrapuna-anturi) ja tehdä autosta itsenäisesti toimiva robotti.

Seuraavassa videossa on toteutettu tee-se-itse -periaatteella itseohjautuva auto.

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 6 lokakuu, 2016 - 17:42
Tagilistaus: