IT-kouluttajat ry

Käyttäjän Eija Kalliala blogi

ITK-konferenssi juhli neljännesvuosisataista taivaltaan teemalla TAO tulevaisuus. 1990-luvun alussa konferenssissa puhuttiin TAOsta eli tietokoneavusteisesta opetuksesta, tänä vuonna digitaalisuudesta, avoimuudesta, pelillisyydestä, innostuksen ja keskittymisen flow-kokemuksista, MOOCeista eli avoimista massiivisista verkkokursseista, osaamismerkeistä ja ennen kaikkea osaamisesta, oppimisesta, opettamisesta ja oppimisen ohjaamisesta. 

OPSin mukaan koodaus tulee kouluihin ensi vuoden syksyllä. IT-kouluttajat kehittää peruskoulun opettajille Koodiaapista, jonka esitettä jaettiin ITK:ssa. Tervetuloa mukaan talkoisiin!

Lue lisää ITK-annista: 

Viimeksi muutettu: 
Sunnuntai, 26 huhtikuu, 2015 - 16:32

Koodaus kouluun -seminaarissa 9.3.2015 palkittiin IT-kouluttajat ry:n valitsemat vuoden 2014 TVT-opettajat:

Lisätietoja vuoden TVT-opettajista on IT-kouluttajien sivustolla. Kannattaa tutustua vuoden 2014 TVT-opettajien jakamiin erinomaisiin linkkeihin. Samalla voi myös ehdottaa vuoden 2015 TVT-opettajia.

Viimeksi muutettu: 
Keskiviikko, 11 maaliskuu, 2015 - 21:43

Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttö samoin kuin koodaus valtaavat peruskoulun vuonna 2016. Tarmo Toikkanen on ehdottanut sisaryhdistyksemme Sytykkeen LinkedIn-ryhmässä, että Sytyke ja TIVIA laatisivat ohjeistusta tai lausuntoa ICT:n tai TVT:n käytöstä ja koodaamisesta peruskoulussa. Ohjeistusta tai lausuntoa olisi voinut työstää Sytykkeen laivaseminaarin Tietotyö+1 rinnakkaistyöpajassa. Laivaseminaari oli ja meni viime viikolla. Rinnakkaistyöpajat kantoivat hyvää hedelmää, mutta peruskoulun ICT ja koodaus taisivat niistä uupua.

Mutta hei! Me IT-kouluttajathan voimme laatia yhdessä TIVIAn ja Sytykkeen kanssa ohjeiston tai lausunnon ICT:n opetuskäytöstä ja koodauksesta peruskoulussa! Mitä asioita pitäisi ottaa huomioon? 

Ideoita ja kommentteja voi heittää tähän blogiin tai IT-kouluttajien ryhmään LinkedInissä tai Facebookissa tai jaettuun Googlen dokumenttiin. Lisätietoja OPS2016:sta ja sen saamista palautteista voi onkia Opetushallituksen sivustolta.

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 26 tammikuu, 2015 - 20:00

Linda Liukkaan ja Juhani Mykkäsen Koodi2016-opas julkistettiin tiistaina 10.6.2014 Helsingin Kaapelitehtaan Turbiinisalissa. Keskiviikkona kirjan kirjoittajat kertoivat Ylen aamu-TV:ssä ohjelmoinnista ja siitä, mitä se voisi olla peruskoulussa parin vuoden kuluttua ja mitä se nyt on vapaaehtoisissa koodauskerhoissa. Ohjelmoinnin luonteesta he kertoivat Yle Radio 1:n ohjelmassa Aristoteleen kantapää. Opetushallituksen Irmeli Halinen ja Helsingin opetusviraston Mediakeskuksen Liisa Lind valottivat seuraavana lauantaina Ajankohtaisessa Ykkösessä ajatuksiaan koodaamisesta kouluissa

Aiheesta keskustellaan mm. IT-kouluttajien LinkedIn-ryhmässä, Twitterissä sekä Facebookissa IT-kouluttajien ja Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa -ryhmässä. 

Linkkejä

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 26 tammikuu, 2015 - 20:01

TIVIA ja IT-kouluttajat muotoilivat Opetushallitukselle lausunnon Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon luonnoksesta.

Lausunnossa painotamme taitoja, joita työelämässä tarvitaan tänään ja huomenna. Millaisia nämä taidot ovat? Löydämme niitä TIVIAn strategisesta suunnitelmasta, jonka kuvassa 1 esitetään ICT-alan trendit ja niiden priorisointi merkittävyyden ja ajankohtaisuuden mukaan.

Näistä Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa pitäisi näkyä ainakin kyber- ja tietoturva, pilvipalvelut, avoin tieto, Big Data, BYOD, esineiden internet sekä pelillistäminen ja vuorovaikutuspalvelut. Arviointikriteereissä pitäisi kautta linjan itsenäisen työskentelyn ohella korostaa tiimityöskentelyä ja vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja. Projektityöskentelyssä perinteisen ositetun ja vaiheistetun projektityön rinnalla pitäisi näkyä ketterä projektityö.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa koulutamme huomisen ICT-ammattilaisia. Emme tiedä varmuudella, miten teknologia kehittyy ja miltä maailma ja työelämä viiden vuoden kuluttua näyttävät. Mutta silti! Tarjotaan nuorille niin hyvät eväät kuin nykytietämyksellä pystymme!

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 26 tammikuu, 2015 - 20:01