IT-kouluttajat ry

Käyttäjän Eija Kalliala blogi

IT-kouluttajien Tallinnan seminaarissa Ajaako AR VR:n edelle? 24.–25.3.2017 tutustuttiin lisättyyn ja virtuaalitodellisuuteen sekä niiden yhdistelmään – AR, VR, MR. Seminaarin satoa löytyy seminaarisivulta.

Oheisessa kuvassa kokeillaan Hololenseja.

Viimeksi muutettu: 
Sunnuntai, 2 huhtikuu, 2017 - 19:38

IT-kouluttajat ry palkitsi kunniakirjalla ja 500 euron stipendillä vuoden 2016 TVT-opettajat Open avoin data -seminaarissa 16.2.2017.

Perusasteella palkittiin Tiina Partanen Lielahden yläkoulusta, toisella asteella Mikko Karilainen Rasekon ammattiopistosta ja korkea-asteella Päivi Klimenko Kajaanin ammattikorkeakoulusta.
Palkitsemisperustelut ja vajaan kymmenen minuutin tallenne palkitsemistilaisuudesta löytyvät vuoden tieto- ja viestintätekniikkaopettaja -sivulta. Sieltä löytyy myös tietoa aiempien vuosien TVT-opettajista palkitsemisperusteineen – sekä linkki lomakkeeseen, jolla voit ehdottaa vuoden 2017 TVT-opettajaa perusasteella, toisella asteella tai korkea-asteella.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa vasemmalta Päivi Klimenko, Eija Kalliala ja Tarmo Toikkanen. OIkeanpuoleisessa kuvassa oikealta Mikko Karilainen, Eija Kalliala ja Tarmo Toikkanen. Kuvassa alla Tiina Partasen kunniakirja. Kuvat: Tero Toivanen. 

Viimeksi muutettu: 
Sunnuntai, 2 huhtikuu, 2017 - 19:39
Tagilistaus: 

Tarvitsetko opetukseesi kuvia tai ajantasaisia tietoja eri maiden väestöstä, lentoliikenteen määristä, tautien esiintyvyydestä tai vaikka Suomen luonnonsuojelualueista? Niitä löydät avoimena datana, jota voit vapaasti hyödyntää opetuksessa. Älä siis rakenna opetustasi keksityn datan varaan, kun aitoa dataa on maksutta saatavilla. 

Mikä on opetuksen Wikiloikka? Oletko tutustunut Wikikirjastoon rakentuvaan peruskoulun avoimeen oppimateriaaliin? Onko sinulla oppimateriaalia, jolla voisit täydentää peruskoulun avointa oppimateriaalia? Tai opetatko toisella asteella tai korkea-asteella? Voisiko sinnekin tuottaa yhdessä avointa oppimateriaalia? Tiedäthän: kun jaat, niin saat? 

Kuulet lisää avoimista materiaaleista opetuksessa 16.2.2017 seminaarissa Open avoin data. Tule mukaan! Ilmoittaudu 9.2. mennessä.

(Kuva: Werner Holmberg: Maantie Hämeessä (Helteinen kesäpäivä). Lisenssi: Public Domain. Valokuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen.)

 

 

Viimeksi muutettu: 
Tiistai, 31 tammikuu, 2017 - 22:47

Tallinnan seminaarissa 24.–25.3.2017 tutustumme lisättyyn todellisuuteen (AR) ja virtuaalitodellisuuteen (VR). Ohjelma päivittyy IT-kouluttajien tapahtuma-sivustolla, josta löydät myös ilmoittautumislinkin. Ilmoittaudu mukaan!

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 19 tammikuu, 2017 - 22:06


Verkko-opetuksen 20-vuotishistoriikki Tietie – verkko-opetusta 20 vuotta: Tietojenkäsittelyä tietotekniikan avulla 1995–2015 julkistetaan ITK-konferenssissa Aulangolla TIVIAn esittelytiskillä 217 torstaina 14.4.2016 klo 12.15. Tervetuloa! 
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:03


IT-kouluttajien Hyvä peli – paha peli – rahapeli -seminaarin 18.–19.3.2016 esitysdioja, valokuvia ja bloggauksia on netissä. Seuraavaksi ponnistelemme ITK-konferenssiin, jossa TIVIAllakin on esittelytiskinsä. Tervetuloa keskustelemaan kanssamme!
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:04
Tagilistaus: 


IT-kouluttajat ry palkitsi tänään 16.2.2016 vuoden 2015 TVT-opettajat.

  • Perusasteella palkittiin Mikkelin Rantakylän yhtenäiskoulun luokanopettajatiimi Mari Muinonen ja Marja-Leena Bilund.
  • Toisella asteella palkittiin Turun lyseon lukion historian, yhteiskuntaopin ja psykologian opettaja Minna Stormi.
  • Korkea-asteella palkittiin Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnan tietotekniikan yliopisto-opettaja Antti Ekonoja.

Palkitsemisperustelut ja vajaan kymmenen minuutin tallenne palkitsemistilaisuudesta löytyvät vuoden tieto- ja viestintätekniikkaopettaja -sivulta. Sieltä löytyy myös tietoa vuoden 2014 TVT-opettajista palkitsemisperusteineen sekä linkki lomakkeeseen, jolla voi ehdottaa vuoden 2016 TVT-opettajaa perusasteella, toisella asteella tai korkea-asteella.

Kuvassa vasemmalta Tero Toivanen, Eija Kalliala, Antti Ekonoja, Marja-Leena Bilund, Mari Muinonen ja Minna Stormi.
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:05
Tagilistaus: 


IT-kouluttajien kevät 2016 on alkanut reippaasti. Kevätseminaarissa Koodiaapinen – jokainen opettaja koodaa! tiistaina 16.2. kerrotaan, mitä syksyn MOOCista opittiin ja mitä keväällä 22.2. alkavassa MOOCissa on tarjolla. Lisäksi palkitaan vuoden 2015 tvt-opettajat perusasteella, toisella asteella ja korkea-asteella. Seminaarin jälkeen pidetään IT-kouluttajien kevätkokous.

Hyvä peli – paha peli – rahapeli on teemanamme pelillistetyssä seminaarissa Tallinnassa 17.–18.3. Niin, perjantai-iltana menemme vielä Estonia-teatteriin katsomaan Carmenia.

IT-kouluttajien verkostot ovat myös olleet aktiivisia. Tietie-verkosto muutti toimintasuunnitelmansa ja kehittää jatkossa avointa elinikäistä opetusta. Verkosto viimeistelee myös 20-vuotishistoriikkiaan Tietie – verkko-opetusta 20 vuotta, joka on tarkoitus saada valmiiksi huhtikuun ITK-konferenssiin

Verkoston tammikuun webinaarissa keskusteltiin aiheesta ”Koodaus tulee peruskouluun syksyllä 2016 – mitä ammattikorkeakoulujen, vanhempien ja isovanhempien pitäisi tietää asiasta?

TAITO-verkoston (Tieto- ja viestintätekniikalla Ammattikorkeakouluista Innovatiivisia Tulevaisuuden Osaajia) helmikuun webinaarissa keskusteltiin aiheesta ”Loin Twitter-tunnuksen – mitä teen sillä?
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:06


Tervetuloa IT-kouluttajien yhdistyksen syyskokoukseen ja syysseminaariin maanantaina 2.11.2015. Syysseminaarissa keskustellaan oppimisesta digiympäristöissä ja pedagogisen tuen järjestämisestä kunnissa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Tervetuloa torstaina 5.11.2015 TAITO-verkoston webinaariin avoimista digitaalisista osaamismerkeistä. Voidaanko niillä kuvata ammattikorkeakouluopiskelijoiden osaamista? Miten työelämä niihin suhtautuu? Lisätiedot ja ilmoittautuminen
 

Viimeksi muutettu: 
Torstai, 18 elokuu, 2016 - 15:09

Ammattikorkeakoulujen TAITO-verkosto (Tieto- ja viestintätekniikalla Ammattikorkeakouluista Innovatiivisia Tulevaisuuden Osaajia) synnytettiin 20-vuotiaan Tietie-verkoston kehittämispäivillä Sytykkeen, Akvan ja TIVIAn laivaseminaarissa Internet of Things 17.9.2015. Verkosto järjestää jo 30.9.2015 ensimmäisen webinaarinsa, jossa Teemu Ropponen kertoo meille digitaalisen avoimuuden innovaatiokilpailusta eli Open Finland Challenge -kilpailusta. 

Kunnat ja valtio avaavat valtavasti dataa, mutta syntyykö siitä innovaatioita ja liiketoimintaa? Mistä avointa dataa löytyy? Miten sitä voidaan käsitellä? Mistä ideat? Mistä tekninen osaaminen? Miten ammattikorkeakouluopiskelussa voidaan synnyttää uusia liiketoimintaideoita, sovelluksia ja visualisointeja avoimesta datasta?

Tervetuloa mukaan verkostoon ja webinaariin!

Viimeksi muutettu: 
Maanantai, 28 syyskuu, 2015 - 23:39