IT-kouluttajat ry

Tervetuloa kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!

Nyt sinulla on mahtava tilaisuus päästä vaikuttamaan siihen, millaisia oppimateriaaleja suomalaisissa kouluissa käytetään. Tule mukaan kirjoittamaan, täydentämään ja oikolukemaan oppimateriaaleja, jotka tulevat täysin ilmaiseksi kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Tämä on talkootyötä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi!

Torstaina 8.9.2016 klo 17 on IT-kouluttajat ry:n täysin ilmainen työpaja “Tervetuloa kirjoittamaan Suomen yhteisöllisintä oppikirjastoa!” Suomen Liikemiesten Kauppaopiston tilassa 449, Rautatieläisenkatu 5, Helsinki. Se sijaitsee Pasilan juna-aseman läheisyydessä, Helsingin Messukeskuksen vieressä. Tilaisuutta luotsaavat Markus Humaloja ja Teemu Korhonen. Jos et pääse Pasilaan, voit osallistua myös etänä osoitteessa http://ttl.adobeconnect.com/itko/ .

Työpajan satoa

Työpajassa kerrotaan ensin millaisesta projektista on kyse. Pääpaino on kuitenkin oppimateriaalien tuottamisessa yhteisöllisesti. 

Yhdessä tekeminenTätä oppikirjaa voi kirjoittaa kuka tahansa. Siis myös sinä. Osallistumiseen ei tarvita aiempaa oppikirjan kirjoituskokemusta. Riittää, että osaat kirjoittaa ja että haluat osallistua kaikkia Suomen kouluja hyödyttävään projektiin.

Voit kirjoittaa kokonaisia artikkeleja tai täydentää toisten aloittamia. Jos et halua kirjoittaa, voit osallistua toimimalla vaikkapa oikolukijana korjaillen kirjoitusvirheitä ja tehden muuta hienosäätöä. Artikkelien kirjoittamiseen tai muokkaamiseen ei tarvita kenenkään lupaa. Jos huomaat, että jokin artikkeli puuttuu, voit aloittaa sen kirjoittamisen. Jos et saa sitä heti valmiiksi, voit jättää artikkelin keskeneräiseksi ja toiset voivat jatkaa sitä. Jos huomaat artikkelissa virheitä, voit tehdä korjaukset lennosta ilman kirjautumista.

Ainoa ehdoton vaatimus yhteisille kirjoillemme on, että kunnioitamme tekijänoikeuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että emme ota kopioita toisten teoksista tai kopioi perinteisten oppikirjojen tehtäviä sellaisenaan näihin kirjoihin.

Tapahtumalaji: