IT-kouluttajat ry

Second Life -kiertokäynti

Second Life ihmetyttää opettajia pitkin maailmaa. Mistä siinä on kyse? Entä tapahtuuko siellä todella laadullisesti parempaa opetusta kuin muualla? Tästä IT-kouluttajat ottaa selvän.

Aika: tiistai 13.10. klo 13-16

Paikka: Haaga-Helia, Helsinki TAI netissä omalla koneella

Varusteet: Netissä osallistuvilla oltava Second Life asennettuna, avatar luotuna ja perustaidot maailmassa liikkumisesta. Paikan päälle tulevien ei tarvitse osata Second Lifea etukäteen.

Viime kevään seminaarimatkalla saatiin hieman esimakua Second Lifesta, mutta nyt on tarkoitus oikeasti matkustaa iltapäivän aikana useissa eri oppimisympäristöissä SL:ssä ja katsoa, mitä niissä tapahtuu. Kiertokäyntiin mahtuvat parhaat esimerkit Suomesta sekä useita kansainvälisiä toteutuksia.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä Helsingissä tai netin välityksellä mistä tahansa. Paikan päälle tulevia opastetaan Second Lifen perustaidoissa, kuten hahmon luomisessa, liikkumisessa ja viestinnässä.

Tilaisuuden tulokset

Alla on yhdeksän minuutin videokooste lähes kolmen tunnin kiertokäynnistä. Kiertokäynnin aikana saatiin parikymmentä kouluttajaa perehtymään Second Lifeen ja EduFinland-saaristoon. Puolet heistä olivat jopa ensimmäistä kertaa Second Lifessa, joten samalla tosiaan opeteltiin liikkumisen, puhumisen, teleporttausten, ystävien ja ryhmien perustoiminnot.

Artikkelilaji: