IT-kouluttajat ry

Oppiminen ja innovaatio työelämässä

IT-kouluttajien toisessa syyseminaarissa 20.11.2008 käsitellään oppimisen ja innovaation suhdetta työelämän näkökulmasta. Aihetta alustamassa ovat alan kotimaiset kärkinimet Yrjö Engeström ja Esko Kilpi.

Yrjö Engeströmin työ toiminnan teorian parissa ja hänen ryhmänsä kehittämä muutoslaboratorio on auttanut lukuisia organisaatioita kehittymään älykkäiksi organisaatioiksi, jotka oppivat omasta toiminnastaan. Muutoslaboratorio on tuonut Suomeen mm. omalääkärijärjestelmän. Nykyisin Yrjö puhuu ekpansiivisesta oppimisesta ja yhteiskehittelystä työssä. Yrjön sivuilla on vaikuttava luettelo tieteellisiä julkaisuja, joihin voit tutustua, tai voit katsoa hänen haastattelunsa Lancasterissa (englanninkielinen).

Esko Kilvellä on pitkä ura Aasian huippuyritysten viestintäkonsultoinnissa. Nykyisin hän konsultoi Suomen suurimpia yrityksiä pääviestinään se, ettei oppimista ja työntekoa voida nykyisessä asiantuntijatyössä enää erottaa toisistaan. Eskolle läheinen teema on tietotyön tietotekniikalle asettamat uudet tarpeet: miten IT, joka tarkoitti ennen informaatioteknologiaa, tarkoittaa tänään yhä useammin interaktioteknologiaa. Voit katsoa lisätietoja Esko Kilven julkaisemista lehtiartikkeleista tai katsoa lyhyen videohaastattelun.

Kumpikin asiantuntija pitää tiiviin alustuksen päivän teemaan omasta näkökulmastaan, jonka jälkeen päivä jatkuu paneelikeskusteluna, jossa yleisö sekä paikan päällä että verkossa pääsee kysymään, kommentoimaan ja haastamaan asiantuntijat.

Osallistuminen on mahdollista sekä paikan päällä että netin välityksellä. Paikan päälle mahtuu vain rajallisesti osallistujia, mutta netin välityksellä osallistujien määrää ei ole rajoitettu. Videokonferenssiin käytetään ConnectPro-järjestelmää, joten osallistumiseen riittää tietokone, jossa on kaiuttimet, selain ja Flash-liitännäinen. Etäosallistujat voivat kommentoida ja kysyä tekstikeskustelun kautta, joten mikrofoni ei ole välttämätön.

Paikka: Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu huone 1206, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki
Aika: 20.11.2008 klo 13-17

Tilaisuuden materiaalit ja muu jälkipeli

Käytä blogimerkinnöissä, kuvissa ja muissa sosiaalisen median julkaisuissasi tämän tilaisuuden yksilöllistä tagia itkouluttajat200811.

Blogeissa puhuttua:

Esko Kilven esityksen videotallenne:

__

Yrjö Engeströmin esityksen videotallenne:

_

Artikkelilaji: